Ātrie buljona pīrādziņi. Sāļais našķis, kas pazudīs nemanot

Apaļīgie, zeltainie mēnestiņi vai trīsstūri. Pīrāgs ir našķis, kura forma nemaina tā vienreizību. Vai pārliecināšu izmēģināt recepti, ja tā neliks pavadīt visu dienu virtuvē?

Daudzas ģimenes, iespējams, uz svētkiem ir iecienījušas cept kārtīgus speķa pīrāgus. Jāatzīst – un no tā nav jākaunas –, ka man ne vienmēr pietiek laika jaukt kopā visas tās trakās sastāvdaļas, lai vispār tiktu pie iemīcītas un uzrūgušas mīklas. Kāds varētu teikt – jāpērk miltu maisījums… bet tā ir tāda pati ķēpa vien. Vai ir kāds risinājums?

Šī ir ašā recepte, kas neprasa daudz laika un nerada bezgalīgus trauku kalnus. Atrast, ko darīt, varēs arī mazās rociņas, tādēļ jāčāpo vien uz veikalu pēc nepieciešamajām sastāvdaļām. Piestāvēs gan svētku brīžiem, kad, piemēram, ikdienas brokastīm. 

Pildīt vari gan ar klasisko pīrāgu maisījumu, gan ko citu. Iedvesmojies no tā, kā gatavoju es! 


Gatavošanas laiks

45 minūtes (25 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos)


Sastāvdaļas

Saldētās mīklas plāksnes

Viens sīpols

Viens vidēja izmēra burkāns

400 grami vistas maltās gaļas

Garšvielas pēc izvēles

Viena ola


Pagatavošana

1. Pannā apcep smalki sagrieztus sīpolus ar sarīvētiem burkāniem.

2. Pievieno malto gaļu un garšvielas pēc izvēles (es izmantoju grila un vistas garšvielas maisījumus, sāli un dilles).

3. Kad gaļa izcepusies, sautē zem vāka piecas līdz septiņas minūtes.

4. Atlaidinātas mīklas plāksnes griež uz pusēm tā, lai izveidojas kvadrāti.

5. Kvadrāta viducī kārto ēdamkaroti gaļas maisījuma. To pārloka uz pusēm, lai izveidojas trīsstūrītis.

6. Pīrādziņa maliņas aizspaida ar pirkstiem un dakšu.

7. Apsmērē ar sakultu olu. Ja vēlas, uzber virsū sezama sēkliņas.

8. Cep cepeškrāsnī 25 minūtes 180 grādos.