Ietērp kārtaino mīklu ābolu ziedlapiņās

Izrādās – rozes var ne tikai dāvināt un audzēt, bet arī ēst. Un te nerakstu par pašām galviņām, bet kulināriju. Ietērp kārtaino mīklu ābolu ziedlapiņās!

Jauna nedēļa, jauna recepte. Vai esi jau izmēģinājis kādu iepriekšējo rudens velšu gardumu (piemēram, mutē kūstošo šokolādes-ķirbja brauniju)? Kaut kad sen redzēju mafinus, kas izskatījās pēc rožu galvām. Nodomāju – tā nu noteikti bija čakarēšanās. Tobrīd šķita, ka labāk un efektīgāk cepeškrāsnī uzcept ābolmaizītes, uz parastajām brokastu sviestmaizēm saliekot ābolus, krējuma-kanēļa-cukura miksli. Es kļūdījos! Ja mājās ir atliku-likām ābolu, kaut reizi jāizmēģina viss, ko vien var iedomāties. Šīs rozītes tomēr ir vienkāršākas par vienkāršām.

Starp citu, šobrīd sociālajos medijos klejo jauns trends – #esneesmuSiguldā. Jā, tā pavisam noteikti ir skaista košu krāsu pilsēta, taču rudens lapas un pasakainus skatus var atrast jebkur. Ja saņemies izmēģināt šo recepti, dodies piknikā un parādi, kā tā izdevās tev!


Gatavošanas laiks

25 minūtes 180 grādos cepeškrāsnī, 10 minūtes darbībā


Nepieciešams

Atlaidinātas saldētās kārtainās mīklas sloksnes 

Āboli

Cukurs un kanēlis


Pagatavošana (skatīt foto)

1. Nomizo un ļoti smalkās šķēlītēs sagriež ābolus.

2. Šķēlītes aplej ar verdošu ūdeni, ļaujot tām kļūst mazliet mīkstākām.

3. No vienas kārtainās mīklas sloksnes sanāks divas ābolu rozītes. Mīklu gareniski pārgriež uz pusēm, mazliet pastaipa tievāko daļu.

4. Virsū kārto ābolu šķēlītes, bīvo daļu apberot ar kanēli un cukuru.

5. Sarullē un kārto ietaukotā mafinu pannā vai mafinu papīra formiņās.

7. Cep vismaz 25 minūtes 180 grādos cepeškrāsnī, līdz kārtainā mīkla izskatās gatava.