No mūsu tīruma līdz jūsu galdam!

Bioloģiskā zemnieku saimniecība “Kaņepītes” ir ģimenes uzņēmums Valmieras novada Kocēnu pagastā, kurā saimnieko Guntars Antonijs ar dēlu Kristu, piesaistot arī citus palīgus.

Saimniecība ieguvusi savu nosaukumu, pateicoties mājām, kurām šogad paliek tieši 100 gadi.

Saimniecība dibināta 1992.gadā, ar bioloģisko pārtikas ražošanu sākām nodarboties 2012. gadā. 

Audzējam graudaugus, zirņus un ķimenes, no kuriem ražojam pārtiku, kuru paši fasējam un paši piegādājam pircējiem visā Latvijā.

Pašlaik mūsu sortimentā ir vairāk kā 30 dažādu produktu veidi, bet sākām ar diviem produktiem - auzu pārslām un kviešu miltiem. Šie joprojām ir pieprasīti produkti, bet klāt nākuši gan auzu putraimi, gan rudzu milti un rudzu pārslas, griķi, ķimenes, dažāda veida zirņi, miežu milti un grūbas, plēkšņu milti, sēnalas un klijas.

Maļam 12 dažāda veida miltus akmens dzirnavās, process ir garš un laikietilpīgs, bet rezultāts ir iepriecinošs! 

Priecājamies par atsauksmēm no maizes cepējiem, ka maizīte no mūsu miltiem garšo kā senos laikos!

Cenšamies saglabāt graudu senās šķirnes, lai nezaudētu miltu unikālo vērtību un garšu.

Pārtikas ražošanas procesā neizmantojam nekādas papildapstrādes, auzu un rudzu pārslas ir “dzīvs” nolobīts un saplacināts grauds, griķi ir nolobīti un netvaicēti- “zaļi”, iepakojumam izmantojam papīra tūtas un katru paciņu paši aizšujam ar savām rokām :).

 Piegādājam savu produkciju uz veikaliem, ceptuvēm, privātiem pircējiem Latvijā, uz tālākām vietām sūtam izmantojot pārvadātāju pakalpojumus.

Mums bioloģiskā saimniekošana ir kļuvusi par dzīvesveidu. Esam atbildīgi par savas saražotās pārtikas kvalitāti. 

Sekojam līdzi, lai arī mūsu sadarbības parteri pēc iespējas vairāk domā par savu ietekmi uz Latvijas dabu.

No mūsu tīruma līdz jūsu galdam!

https://www.kanepites.lv/

https://www.facebook.com/Kanepites