Noklīdusī govs. Mafins ar saldo pārsteigumu

Šis kalorijām bagātais gardums neatstās it nevienu saldummīli vienaldzīgu. Kūciņas, bulciņas, mafini - tas, protams, patīk ne tikai mums, bet pavisam noteikti arī gurniem vai vēderiņam! Pačukstēšu noslēpumu - vasara drīz vien tuvojas noslēgumam. Tas nozīmē, ka ar mēru, bet drīkst atļauties mazliet vairāk! :)

Salda cukurvates smarža, gaisā virmojošs patīkams siltums - tas, kas daudziem var atgādināt samīļojienu. Skaists un garšīgs ēdiens pavisam noteikti rada pozitīvas emocijas un labsajūtu. Ja pašam bail no bagātīgās kaloriju bumbas, šī recepte, kad pagatavota, noderēs arī kā dāvana kādam tuviniekam.

Atminos, kā vēl pamatskolā ar klasi devāmies ekskursijā uz gotiņu fabriku. Tikām pie nesen gatavotas gotiņu masas. Visas malas bija tiiiik lipīgas, bet klasesbiedriem - neviltots prieks! Kurš nu saiņoja papīrā, kurš - visu kārtīgi noglabāja vēderā. Arī Ziemassvētku paciņās reizi pa reizei atradās pa kādai gotiņai. Un šķita lieliski, ja tā bija vēl pavisam staipīga, jo garšoja vislabāk. 

Iztēlojies - tikko cepts, silts mafins ar vēl mazliet izkusušu un siltu viducīti. Raibs, ka kāds var pat saskatīt mazliet līdzību ar govi. Vai skan labi?



Gatavošanas laiks

30 minūtes (18 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos)


Sastāvdaļas 12 mafinu pagatavošanai

Mafinu masai:

2 glāzes miltu

1 glāze cukura

1 t/k sodas

1 t/k cepampulvera

2 olas

100 g sviesta

1 glāze piena


Drupačām (vienādās proporcijās):

100 g cukura

100 g miltu

100 g sviesta


Gatavošana

1) Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2) Bļodā sajauc mafinu masas sausās sastāvdaļas.

3) Citā bļodā sakuļ olas, izkausētu sviestu un pienu.

4) Abu bļodu saturus samaisa kopā.

5) Gatavo drupačas, ar rokām vienādās proporcijās kopā iejaucot cukuru, miltus un sviestu istabas temperatūrā.

6) Šķidro masu pilda mafinu formiņās, iegremdē gotiņas,  pa virsu kārtojot drupačas.

7) Cep 18 minūtes.


Zināšanai!

Sviests nav obligāti jākausē ūdenspeldē. To var droši darīt arī mikroviļņu krāsnī, ik pa laikam apmaisot.

Gatavojot mafinu masu, svarīgi atcerēties olas nepievienot vēl karstam izkausētajam sviestam, citādi tās pārvētīsies par omleti.

Mafini garšīgi (un ne tik saldi) izdosies arī tad, ja tiem nepievienos gotiņas! Tās var droši aizstāt arī jebko citu, piemēram, mīklā iemaisot miltos apvārtītas odziņas (nenogrims).