Viegli vasarīgais zefīra kārtojums. Viens, divi – gatavs

Jau atkal klāt siltais laiks, ticams – arī slaidā līnija. Bet šeit stāsts ne par to, jo šis deserts derēs kā veselīga uztura cienītājiem, tā viskārtīgākajiem kārumniekiem. Kāpēc es tā saku? Manās mājās pazuda zibenīgi. 

Ja jau zini, ka arī Tev un tuviniekiem šis saldais ēdiens varētu iet pie sirds, iesaku sastāvdaļu skaitu dubultot un uzreiz gatavot vairākas porcijas. Tā teikt – vienu tagad, otru vēlākam (vai uzreiz).

Viens, divi – gatavs! Šo recepti var droši gatavot kopā ar bērniem, pat ja neizdarīs visu precīzi rakstītajā secībā, nekas traks! Dažādās garšas tāpat kopā sadraudzēsies. 


Pagatavošanas laiks 

10 minūtes, taču vēlams atstāt ledusskapī vismaz uz divām trim stundām “savilkties”


Sastāvdaļas četrām porcijām

400 g biezpiena

400 g grieķu jogurta

1 paciņa “Laima” zefīru (iekšā 6gb zefīriņu)

svaigas ogas 

pieci auzu pārslu cepumi


Pagatavošana

1. Vienā bļodiņā smalki sagriež zemenes, otrā – zefīrus.

2. Citā bļodā kopā sajauc grieķu jogurtu ar biezpienu.

3. Auzu pārslu cepumus ieliek maisiņā, ietin dvielītī un padaudza ar gaļas āmuriņu vai ko citu, lai tie saberzstos mazākos gabaliņos.

4. Krūzītēs (vai mazās bļodiņās) visu iepriekš sagatavoto kārto šādā secībā – zefīra gabaliņi, biezpiena-jogurta masa, ogas, cepumu drumstalas (atkārto vēl vienu līdz divas reizes, lai noslēdzošajā kārtā – virspusē – paliktu ogas un smalcināti auzu pārslu cepumi)

5. Lai labi garšo!


Zināšanai!

Ja gribas desertu saldāku, protams, var biezpiena-jogurta masai pievienot arī cukuru, taču, manuprāt, maigais zefīru saldums un vasarīgās ogas to padara jau tagad traki garšīgu! Pie tam – garšas ir dažādas, vari noeksperimentēt! Es esmu iecienījusi tieši “Laima” krējuma zefīriņus. :)


P.S. Drīzumā portālā dalīšos arī ar ātrām, vienkāršām airfryer receptēm!