Vienkāršais šokolādes virpulis

Ejot garām beķerejām, vienmēr izdodas vēl uz brīdi atskatīties. Gaisā virmojošais aromāts sauc, lai atgriezies un nopērc kādu smalkmaizīti. Kas gan varētu būt labāks par siltu un gardi smaržojošu kārumu? 

Šis nebūs nekāds noslēpums, ka pēc viena garduma daudziem gribas vēl nākamo. Paliek žēl, ka no veikala mājās esi atnesis mazāk, nekā varētu apēst. Šie šokolādes virpuļi vēderu priecēs vēl ilgi – tāds ir tas lieliskums, gatavojot pašam!


Gatavošanas laiks

35 minūtes (30 minūtes 180 grādos cepeškrāsnī)


Sastāvdaļas

Šokolādes krēms (piemēram, Nutella)

Divas mīklas plāksnes* vai mīkla no miltu maisījuma


Pagatavošana 

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

2. Sagatavoto mīklu bagātīgi biezu noziež ar šokolādes krēmu.

3. Uzliek pa virsu otru mīklas plāksni. Ar mīklas rulli tās mazliet saspiež kopā.

4. Griež šķēles divu centimetru biezumā. Katru strēmeli individuāli sarullē un kārto uz plāts.

5. Cepeškrāsnī cep 30 minūtes (vai kamēr mīkla izskatās gatava).


*Daudzviet veikalos var iegādāties gatavu un jau izrullētu mīklu vienai cepšanas reizei (mīklas plāksne ir satīta vienlaicīgi kopā ar cepampapīru). Var uzreiz kārtot virsū visu, kas garšo, izvairoties no mīklas mīcīšanas un izbārstītiem miltiem. :)