Vienkāršāk par vienkāršu. Pildītā paprika

Svarīgi paēst ne tikai garšīgi, bet arī skaisti. Šī ir recepte, kas piešķirs dzīvei krāsu un atbrīvos no ledusskapja pārpalikumiem! 

Manā ledusskapī ir no visa pa druskai, jo patīk ēst krāsaini. Kad tas paliek tukšāks, nākas domāt, ko darīt ar atlikušo. Sauja mazo tomātiņu, viena ēdamkarote zaļo zirnīšu un kukurūzas, spināti… negribas atkal salātus. Ko darīt? Nebūsim izšķērdīgi!

Gatavot ir paticis jau no bērnības. Tagad virtuvē esmu palikusi maaaazliet slinkāka un neizvēlos sarežģītas un laikietilpīgas receptes. Jā, šis nebūs tas pats, kas uzvārīt pelmeņus, taču gala iznākums ir tik perfekts, ka nebūs kauns pat pacienāt viesus.

Starp citu, ja iepriekšējā dienā palicis pāri kāds dārzeņu-rīsu risoto, arī to var iepildīt paprikā, uzkaisot pa virsu sieru. Iespējams, apmānīsi sevi - būs kā pavisam cita un uzlabota maltīte, nevis tas, ko ēdi vakar.

Pagatavošanas laiks

45 minūtes (no tām 25 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos)

Sastāvdaļas (no visa pa drusciņai) - pielāgo pēc tā, kas pašam virtuvē

Rīsi

Kukurūza

Zaļie zirnīši

Vistas fileja

Cherry tomātiņi

Sīpols

Garšvielas

Siers


Pagatavošana


1. Katlā gatavo rīsus, bet nevāra "līdz galam".

2. Pannā cep sagrieztu sīpolu un vistas fileju ar garšvielām.

3. Pievieno zirnīšus, kukurūzu, smalkāk sagrieztus tomātus. Visu zem vāka mazliet pasautē.

4. Rīsus iemaisa dārzeņu-vistas maisījumā un kārto uz pusēm pārgrieztās un iztīrītās paprikās.

5. Uz papriku pusītēm kaisa sieru. Liek cepties cepeškrāsnī, līdz tā paliek mīkstāka.