Ziedkāposti domāti ne tikai uzkodu šķīvim, lai pamērcētu kādā mērcītē, bet arī vārītai vai pat ceptai bagātīgai maltītei. Iepazīstināšu ar, iespējams, visgaršīgāko ziedkāpostu sacepumu.
Tā kā vēl aizvien dzīvoju studentu kompītnēs, gatavot katru dienu maltītes sev vienai pašai nav ne izdevīgi, ne ērti. Esmu virtuvē tikai tad, kad ir vairāk laika. Šobrīd porcijas taisu tādas, kas var ilgāk “būt manā ledusskapī” un lai pietiktu vēl pāris dienām. Var teikt, ka šī recepte būs forša tavam “meal prep”, jo trešajā dienā garšos tikpat labi kā pirmajā.
Šajā receptē vari pievienot visu to, kas pašam kārojas. Apjoms jāpiemēro tavam cepamtrauka izmēram.
Pagatavošana
1 stunda (no tās 40 minūtes 180 grādos cepeškrāsnī)
Sastāvdaļas
Ziedkāposti
Vistas maltā gaļa
Paprika
Cherry tomātiņi
Saldais krējums
Ola
Siers
Sīpols
Garšvielas
Zaļumi
Pagatavošana
1. Ziedkāpostu sadala mazākos gabalos un piecas minūtes pavāra katliņā.
2. Pannā apcep sīpolu un smalki sagrieztu papriku. Pievieno malto gaļu, garšvielas, cep, līdz gandrīz gatavs.
3. Saldajā krējumā iejauc olu.
4. Cepamtraukā slāņos kārto ziedkāpostus, malto gaļu. Pa virsu uzlej saldā krējuma masu.
5. Bagātīgi nokaisa ar sieru. Dekorē ar pāgrieztām ķiršu tomātiņu pusītēm.
6. Cep 180 grādos cepeškrāsnī 40 minūtes.
7. Pārkaisa ar zaļumiem. Lai labi garšo!
Zināšanai!
Saldajam krējumam (lejot pāri ziedkāpostam un gaļai) nav jānosedz visi slāņi. Manas proporcijas bija ⅓.
Uz veselu ziedkāposta galvu izmantoju 400 g vistas maltās gaļas ar 200 ml saldā krējuma-olas miksli.