Kā iesāksi, tā pavadīsi. Ko iesākt pēc jaungada rasola

Jaunais 2024. gads sagaidīts, jāapēd vēl rasols, siļķe kažokā un citi brīnumi. Šķiet, ka vēderam vajadzēs atslodzes dienu. Bet – ko pēc tam? Laiks jaunai dzīvei arī virtuvē un vēderā? Ir taču sakāmvārds – kā iesāksi, tā pavadīsi!

Mums, gardummīļiem, pavisam noteikti gadu bez saldumiem iesākt neizdosies. Laiks meklēt nedaudz veselīgākas alternatīvas, lai nomierinātu arī kāro zobu. Smelies iedvesmu un izcep graudainā biezpiena un auzu pārslu kēksiņus! 


Pagatavošanas laiks

45 minūtes (30 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos)


Sastāvdaļas

500 g graudainā biezpiena

1 glāze jogurta

180 g sviesta

2 olas


1 t/k cepampulvera

1 glāze miltu

1 glāze auzu pārslu

½ krūze cukura

½ krūze kakao pulvera


ogas pēc izvēles, šajā gadījumā – saldētas upenes


Pagatavošana

1. Blenderī sablendē auzu pārslas.

2. Bļodā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, cukuru, kakao pulveri un blendētās auzas.

3. Citā bļodā sablendē graudaino biezpienu. Pievieno jogurtu un izkausētu sviestu. Iemaisa divas sakultas olas.

4. Abus bļodu saturus apvieno, palēnām iemaisot miltu maisījumu.

5. Pievieno ogas.

6. Ar karoti kārto mafinu formiņās.

7. Cep cepeškrāsnī 180 grādos vismaz 30 minūtes!

8. Lai labi garšo!