Aizstāj brokastu sviestmaizes ar ātro banānmaizi

Sāļas vai saldas brokastis - ko labāk izvēlies tu? Apnikušas sviestmaizes? Pagatavo banānmaizi, rotājot to ar zemesriekstu sviestu un dažādām vasaras veltēm!

Ja jāizvēlas kāds no augļiem, ko es labāk gribētu ēst, tas pavisam noteikti nebūtu banāns. Lai arī ikdienā manu veikala groziņu tas neaizņem, banāns ir labs veids, kā pievērsties virtuves izvirtībām. Smūtiji, saldējums, pankūkas vai iespēja padarīt maltīti vegānisku, ar banānu aizstājot olu. Iespējams teju viss! 

Dažas nedēļas iepriekš cepām cepumus no banāniem, šoreiz pienākusi kārta maizei (kāds varbūt to gribēt saukt par kēksu, bet man labpatiktu dēvēt to par maizi, lai ar mierīgāku sirdi var ēst brokastīs :)).


Pagatavošana

30 minūtes (25 minūtes cepešrkāsnī 180 grādos)


Sastāvdaļas

2 krūzes miltu

1 t/k cepamā pulvera

⅔ krūzes cukura

šķipsniņa sāls

paciņa vaniļas cukura

¼ krūzes eļļa

divi banāni

divas olas

kanēlis (pēc izvēles)

banāns dekorēšanai (pēc izvēles)


Pagatavošana

1. Miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli un vaniļas cukuru sajauc vienā bļodā.

2. Sakuļ olas, ar dakšu saspaida banānus, pievieno eļļu, samaisa citā bļodā.

3. Abu bļodu saturus apvieno vienā, maisa, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

4. Masu kārto cepampannā.

5. Gareniski pārgriež banānu, kārto pa virsu mīklai. Uzkaisa kanēli.

6. Cep 180 grādos 25 līdz 30 minūtes.

7. Lai labi garšo!


Zināšanai!

1. Jo brūnāks banāns, jo saldāks! Tas nozīmē, ka var pievienot mazāk cukuru.

2. Ja ir vēlēšanās maizi pārvērst par kārtīgu desertu, var pievienot arī kakao pulveri.

3. Mīklā droši var iemaisīt arī rozīnes, lai gatavais produkts būtu garšīgāks.

4. Ja šī recepte tiešām asociējas ar kēksu, ēd ar saldējumu!